Friday, January 27, 2006

Yhden yllätyksen anatomia

Suomeen paluustani on kohta viikko, ja lupaamani selostukset, selitykset ja soperrukset ovat antaneet odottaa itseään. Tässä nämä kuitenkin nyt ovat. Kiitos ja anteeks. ;)

Yllätyspaluuseeni johtanut juoni tuli punottua marras-joulukuun vaihteessa. Mielikuvituksettomuuksissani päädyin antamaan Ollille 12kk lahjakortin, joka oikeuttaa yllätykseen joka kuukausi. Tammikuun ylläriksi palasin siis noin puolitoista viikkoa "etuajassa"... kiva?

Alunperin tarkoitukseni oli ihan oikeastikin hieman matkustaa koe-kidutusten loputtua Limerickissä; vaihtoehtoina oli joko heittäytyä teiniksi ja reilata kotiin noilta nummilta tai lentää vierailukiertueelle Saksaan. Kotiinpaluupäivämäärän määritti Kylteripäivät 2006, jotka vietetään 2.-3.2. ja joille siis olen osallistumassa (duh). Tällä osviitalla hankinkin sitten paluulennon Tampereelle Frankfurt Hahnilta 1.2. - joka siis nyt jää käyttämättä.

Itse yllätyksen syntyyn liittyy koruttomasti oikeastaan vain kaksi tekijää: em. lahja ja raha. Aloin jossain vaiheessa marras-joulukuun pimeyksiä ja sateita miettiä kuinka paljon valuuttaa Saksan-seikkailulla mahdollisesti palaisi, puhumattakaan siitä tavaramäärästä, jota sieltä haluaisi ehkä tuoda mukanaan Suomeen. Tuolloin mukanani olisi kuitenkin KAIKKI loput Irlannin-tavarat, ja Ryanairilla lentäneet tietänevät että ruumaan saa lisämaksutta vain säälittävät 15kg - jonka jälkeen jokainen lisäkilo maksaa 8€. Todellisuus kun kuitenkin on se, että tulevaisuudesta ei ole muuta tietoa, kun että keväällä ei ole tällä hetkellä tiedossa MITÄÄN tuloja. Eli näillä rahoilla pitäisi kesään saakka mahdollisesti pärjätä - tai ainakin siihen saakka kun jostain löytyisi jotain töitä. Siksikin tulin kotiin. Mutta raha oli kuitenkin vähäisempi tekijä sen ilmeen rinnalla, jonka Ollin naamalla näin lauantai-iltana! Priceless!!

Itse matkasuunnitelma tuli siis punottua marras-joulukuussa. Tuolloin - tammikuun tenttiaikataulun varmistuttua - varasin aivan alunperin lennot jo 19.1. Tämä olisi siis tarkoittanut sitä, että kun viimeinen tenttini Irlannissa oli 18.1. klo 09.00, niin seuraavana aamuna minun pitäisi suoriutua 06.55 lennolle Shannon Lontoo. Toisin sanoen; en olisi ehtinyt viettää YHTÄÄN stressitöntä, tentitöntä tai muutenkaan hauskaa päivää tai iltaa Irlannissa ystävieni kanssa.

Joululomalta palattuani päädyin kuitenkin Ryanairin sivuille, joilta onnistuin tammi-alen turvin saamaan vieläkin halvemmat lennot muutamaa päivää myöhemmin. Ja näin lopullinen aikataulu oli valmis. Aiheesta täytyi tosin vielä tiedottaa muutamille tahoille, jotta Olli välttyisi paljastavilta kyselyiltä paluuni aattona...

Kaikki meni kuitenkin hyvin - monista matkakommelluksista huolimatta. Näistä, sekä viimeisistä hetkistäni Irlannin nummilla saatte lukea näiltä sivuilta asap (= joskus ny täs ku pystyy taas tuottamaan järkevää ja jäsenneltyä tekstiä...). Stay tuned?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home