Wednesday, December 07, 2005

Koulu on taas, joulu on taas...

Joulu jolkottaen tulevi... mutta Limerick sen kun vihertää. On hieman outoa, kieltämättä, kun kotona kaikuu "joulupukkii, joulupukkii..." ja ulkona on sää kuin toukokuun. No ei ehkä sentään, mutta maalis-huhti ja ilman loskaa on tällä hetkellä valon ja auringon määrä näillä nummilla. Yritä siinä sitten virittyä hartaaseen adventtiin, jouluhuumaan tai muuhun kulutushulluuteen.

No, joulu jolkottaen tulevi, oli keli millainen hyvänsä. Täällä ei siis ole kyllä jouluna lunta, eli joulupukki saa luvan keksiä muita keinoja etenemisen edistämiseksi. Onneksi itse pääsee hankien ja nietosten ääreen Kinkomaan piparin ja puurontuoksuun järjestelemään enkelit pöydälle, tontut pianon päälle ja piparit ikkunaan. Adventtiaika vaan pitäisi nyt saada kulumaan täällä, kepulikonstein tai ilman.

Kulutushulluus ei onneksi hankia vaadi. Kaupoissa raikaa kyllä samat joulurallatukset kuin Suomessakin, valoja, palloja, hiluja ja blimblaa roikkuu joka ikkunassa ja pihassa - ja jokainen myyntineliö on ahdettu täyteen krääsää, tarpeettomuuksia ja ihanaa turhuutta. Ja kyllähän sitä ihminen ostaa kun syy annetaan! Eli jouluostoksia on tullut tehtyä.

Hetkittäin sitä onneksi havahtuu miettimään näitä lähitulevaisuuden realiteetteja, jotka tämän lahjahulluttelun osalta käsittävät ainakin British Airwaysin 23kg matkatavarapainorajan. Sekä tietysti matkalaukkuni rajallisen tilavuuden siinä ohessa. Sivuseikkahan tietysti on myös se, että tällä samalla joulureissulla olisi tarkoitus siirtää myös n. 75% täällä lojuvasta maallisesta omaisuudestani takaisin Suomeen. Eli logistiikkaan liittyviä ongelmia saattaa syntyä tuossa parin viikon päästä, kun urakka nimeltä pakkaus 2.0 alkaa.

Siihen mennessä pitää kuitenkin muistaa että ennen joulua on vielä koulua. Ennen lomia pitäisi saada markkinoinnin palveluanalyysi-projekti tehtyä (=perjantaihin mennessä) ja ehkä hieman aloitettua tammikuun tenttisumaan lukua. Melko kevyttähän tuo nyt kuitenkin vielä on - mediakurssin toisen projektinkin palautuspäivä on vasta ensivuoden puolella; eli ei tuhlata adventtiaikaa siihen?! ;)

Muita adventtiajan iloja ovat tietenkin pikkujoulut. Eilen otimme osaa Christmas Days-pippaloihin, jotka alkoivat Stablesissa jo kahdelta. Me tosin suuntasimme paikalle vasta yhdeksän jälkeen. Huhua oli kiertänyt, että tapahtumaan olisi hyvä pukeutua - siis naamiaisasuihin - ja että paikalliset yleensä panostavat siihen melkoisesti. Tämän huhun siivittämänä suuntasinkin sitten maanantaina kaupunkiin tekemään löytöjä, ajatuksena oli ilmantua paikalle joko enkelinä tai joulukuusena. Päädyin ostamaan valkoista: housut, yöpaidan ja hameen - sekä kultaista koristenarua, ja näihin sitten eilen sonnustauduin, viattomasti. Stablesissa saimme kuitenkin todeta, että paikallinen termi "dress-up" tarkoittaa melko eritasoista asustamista, kuin mihin itse olen Pentin opeissa tottunut: jengiä kun parveili perus-baari-releissä, ehkä rohkeimmat olivat sentään vetäneet tonttu-lakin päähän. Kristinan kanssa siis hieman erotuimme joukosta enkeli-asuissamme. Mutta se ei menoa haitannut! :)

Lauantaina laitamme sitten puurokattilat tulelle täällä Brookfield Hallissa. Tarkoitus on juhlia pikkujoulua kansainvälisesti lähipiirimme kesken, eli jokainen tekee jotain pientä joulusyömistä, tuo mukanaan pikkuisen paketin ja vakallisen joulumieltä. Itse aion tosiaan keitellä puuron kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, lisäksi toin Suomesta sekä glögi-tiivistettä että pipareita. Eiköhän näillä alkuun päästä.

Kyllä se joulu sieltä tulee, jolkottaen tai ihan tavallisesti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home