Tuesday, October 25, 2005

Matkaan kun kuljen nyt...

Tekstiin lisätty juttuja keskiviikkoaamuna 26.10.2005!

Suunta tosin on selvillä.

Eli huomenna olisi tarkoitus suunnata kohti pohjoista, autoillen näillä Irlannin kapoisilla ja aika hurjannäköisillä teillä. Suurin huoli lienee kuitenkin se, että autokunnassamme ei SATTUNEESTA SYYSTÄ ole kuin yksi kuski (=allekirjoittanut), ja päivämatkoiksi tulee joka välillä noin 150km - joka ei ole paljon - JOS TIET OVAT KUNNOLLISIA. Eli jännittäviä hetkiä on luvassa...

Ajattelimme kuitenkin julkaista matkasuunnitelmaa täällä, joten jos tulee hätää - meille tai muille - niin tästä näkee ainakin sen, missä pitäisi milloinkin olla liikkeellä. Eli, huomenna suuntaamme Limerickistä ensin kohti Cliffs of Moheria (http://www.12travel.com/ie/Shannon/attractions/cliffs_moher.html), jossa kiviä, merta ja kalliojyrkänteitä katseltuamme jatkamme matkaa Galwayhyn. Galwayssa olisi tarkoitus nähdä Irlannin suurin yksityinen kirjakauppa Kenny's Bookstore & Gallery - ja myös yöpyä siellä Claddach Hostellissa (http://www.claddaghhostelgalway.com/).

Galwaysta jatkamme matkaa torstaina kohti Connemaran aluetta, josta suunnitelmissa olisi ajella pitkin rannikkoa Roundstonesta Clifdeniin - tai Letterackiin saakka, ja siitä kiirehtää kohti Sligoa, jossa olisi tarkoitus yöpyä seuraava yö (Harbour House, http://www.harbourhousehostel.com/).

Perjantaiaamun koittaessa alkaa matkan varsinainen pohjoisvaihe - ja myös reissumme ehkä pisin päivämatka - eli tuon päivän matkamäärä on yli 200km Sligosta seuraavan yön turvasatamaan Ballycastleen ( Castle Hostel, http://www.castlehostel.com/). Samalla ylitämme valtionrajan Irlannista Englantiin - ja myös käyttövaluutta vaihtuu. Matkan varrella haluaisimme kuitenkin ehtiä väijyä niin Donegalin nummimaisemia, pohjois-Irlannin rannikkonäkymiä kuin Irlannin ainoan muurien ympäröimän kaupungin, Londonderryn ihmeellisyyksiäkin. Katsotaan kuinka aika riittää - ja miten matkaseurueemme pinna kestää. Kolmiovinen Corsa kun ei tarjoa puitteita suurille pakosuunnitelmille tai yksinäisyyden harjoittamiselle...

Lauantai on onneksi melko rauhallinen, tavoitteena nähdä Pohjois-Irlannin rannikkoa, ja ennen kaikkea Giants Causeway (http://www.northantrim.com/giantscauseway.htm). Matka suuntautuu jo tuolloin kohti etelää ja päämääränä on aina niin ristiriitainen Belfast - joka on myös matkamme viimeinen määränpää. Belfastissa aiomme nimittäin "elää herroiksi": olemme varanneet keskustasta HOTELLIN (Jury's Inn, http://belfasthotels.jurysdoyle.com/jurysinn_belfast), jossa vietämme tuon pari yötä lähes luksus-olosuhteissa (lähinnä siis majoituspaikassa, jossa on OMA suihku...). Sunnuntain tutkailemmekin IRAn temmellyskenttiä, shoppailemme ehkä hieman sterlingeillä ja rauhoitumme vihdoin rankan ajorupeaman jälkeen. Sorsa saa levätä pyhäpäivän jaksaakseen kuljettaa meidät maanantaina maan halki takaisin kotiin Limerickiin, johon olisi tarkoitus päästä ihmisten aikoihin - mitä se sitten tarkoittaakaan.

Auto pitäisi siis hakea tänään Shannonin lentokentältä - ja palauttaa viikon kuluttua samaan paikkaan. Toivomme että mitään sen suurempia ylläreitä tuossa vuokraustilanteessa ei sitten tule... ja että saan meidät kaikki kolme; Ollin, Sorsan ja itseni, ehjänä tänne kotiin Brookfield Halliin. Illalla olisi tarkoitus vielä käväistä leffassa katsomassa History of Violence.

... tieheni käyn.

Edittinä edelliseen päätin lisätä vielä upean kulkupelimme (koodinimi Sorsa) tunnusmerkkejä. Nouto meni siis nuottien mukaan, maksoimme 14€ päivässä lisää nollataksemme omavastuun - ja allekirjoittanut pamauttikin Sorsan iltasella leffateatterin autopaikalla ilkeästi piilotettuun LIIKENTEENJAKAJAAN. Mitään ei kuitenkaan käynyt - tuli säikäys, jonka jälkeen varmasti muistaa että PITÄÄ KATSOA! ;)

Eli lähdemme tässä muutaman tunnin päästä taipaleelle Mintunvihreällä, viisiovisella Opel Corsalla, vuosimallia 2005. Sorsan rekisterinumero on 05 D 33065. Ja alla kuva tuosta ihmeestä... ;)

2 Comments:

At 20:34, Blogger Panu said...

Onko Kenny's vielä olemassa? Mielestäni luin äskettäin Irish Timesistä tai jostain, että firma siirtyy kokonaan nettiin.

Se taidegalleria-kirjakauppayhdistelmä on kyllä oikeasti aika uskomaton. Ostin sieltä suurimman osan iirinkielisestä kotikirjastostani.

 
At 09:11, Anonymous Anonymous said...

Voi Vilma! Liikenteenjakajat eivät välitä onko oikean vai vasemmanpuoleinen liikenne! Ole varovainen. Parinsadan kilometrin päivämatkat ovat Irlannin teillä todella pitkiä. Vastaavat matkaa Karigasniemeltä kotiin!
Käykää katsomassa Ashford Castlea.
äiti

 

Post a Comment

<< Home