Sunday, October 09, 2005

Ei tänne opiskelemaan tultu?

Kun tänne siis oikeasti tultiin opiskelemaan, voisin muutaman sanasen tästä paikallisesta koulunkäynnistäkin tällä sivulla mainita. Meillä Erasmus-opiskelijoilla on mahdollista otta enintään 5 kurssia, joista kolmen tulisi olla omalta opiskelualaltamme. Omassa todellisuudessani se siis tarkoittaa että 3/5 pitäisi olla business-kursseja, opiskelenhan täällä siis Kemmy Business Schoolin puolella. Lunnollisesti.

Yleensä jokaiseen kurssiin kuuluu 2 tuntia luentoja ja tunnin tutorial viikossa. Harvat edes näistä luennoista pidetään putkeen, joten yhden tunnin - tai käytännössä 50 minuutin - oppitunnit tuntuvat melko keveiltä Suomen 1,5 tunnin perusluentoihin, tai Mikkelin 3 tunnin opetussessioihin tottuneelle. En TIETENKÄÄN valita. Ensimmäistä kahta kouluviikkoa on lisäksi keventänyt se, että useimpien kurssien tutorialit alkavat viikolla kolme - eli huomenna.

Jokainen kurssi tuottaa 6 ECTS-kredittiä (European Credit Transfer System). Mikkelin vaatimushan on 12 ECTSää, mutta UL pakottaa meidät tekemään vähintään kolme kurssia, eli 18 noita juttua. Alustavat kurssivalinnat piti olla tehtynä jo kesäkuussa, josta johtuen itselläni ei ollut juurikaan hajua, mitä sitä tulikaan valittua kun tänne pääsin. Onneksi vaihtoon lähtöön vaadittu Learning Agreement löytyi koneelta, jolta sitten pystyin tarkistamaan alkukesästä tekemäni valinnat.

Mitä siis opiskelen täällä? Löysin ULn kurssivihkosesta vain yhden OIKEASTI kiinnostavan kurssin: Sociology of Medias. Tämän lisäksi otin business-opintojen ulkopuolelta vielä hieman historiaa: History of Social and Technological change. Yksi etukäteen valitsemistani kursseista meni tuon media-kurssin kanssa päällekkäin, joten tiputin sen suunnitelmista jo ennen varsinaisen koulu-uran alkua. Sen sijaan Product and Services Marketing ja Organizational Behavior and Design pysyivät lukujärjestyksessä loppuun saakka. Näin ollen yritän nyt saada nämä neljä kurssia tehtyä - joista siis olisi vielä jopa varaa reputtaa yhdessä! Miksi stressata kun vähemmälläkin pääsee? ;)

Nämä kurssit on nyt virallisesti rekisteröity - meillä vaihtareilla kun oli ylimääräinen 2 viikkoa aikaa vielä tehdä päätöksiä ja muutoksia aikatauluihimme. Lopullisen valintapaperin piti olla kansainvälisen toimiston hallussa viime perjantaihin mennessä. Muutamat olivat aktiivisia ja kiersivät useilla kursseilla katselemassa ja ihmettelemässä, mutta itse olin sen verran tyytyväinen kesäisiin valintoihini, etten tuohon lähtenyt. Katsotaan nyt, kuinka paljon kaduttaa myöhemmin.

Koulupäivistä vielä sen verran, että en usko polttavani itseäni täällä loppuun:

Eli ei liian rankkaa - eikä sen pidäkään olla. Vaikka opiskelu on tämän reissun varsinainen nimittäjä, niin ei tänne pelkästään opiskelemaan tultu!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home