Thursday, September 29, 2005

Kotiasiat on kunnossa...

... ja urheilu tuntuu hyvältä.

Paikallinen urheilutilanne on tosiaankin valoisa. Kampuksella on ehkä maan arvostetuin urheilukeskus - ja vanhempi maan kahdesta 50m uima-altaasta. Limerick University Arena on maineensa veroinen - tilat on uudehkot, laitteet asiallisia ja toimivia eikä hintatasokaan huimaa päätä: 90€ lukukaudesta ei tunnu lähes missään Suomen kuntokeskushintoihin tottuneelle! Täällä sitäpaitsi hintaan kuuluu perusjumppien ja puntin lisäksi vielä tietysti tuo jo mainittu uimahalli ja ison talon kaikki palvelut.

Jep. Mutta mainostus sikseen, kuvia sun muuta voi väijyä osotteesta www.universityarena.com.

Omasta puolestani siis sen verran, että jäsenyys tuonne on hankittu ja laiskuuden päivät ovat taas ohi. Tällä viikolla kävin jo kahdesti puntilla ja tänään uimassa. Mutta - koska olemme Irlannissa, informaation ihmemaassa - jäi virkailijoilta tietysti muutama pikku yksityiskohta mainitsematta liittymiseni yhteydessä. Mm. seuraavat seikat on siis opittu sen kuuluisan kantapään kautta:

  • Uimahallissa on uimalakkiPAKKO. (olin jo ehtinyt pulahtaa, kun espanjalaisittain murtaen puhuva kaveri tulee ilmoittamaan asiasta - ja tuo lakin (kai) lainaan. Hän kyllä mainitsee että "you don't have to return it..." tai jotain - joten otin myssyn mukaan. Palautan sen sitten ennen kun poistun maasta...;) )
  • Lokerot eivät sisälly jäsenyyden hintaan - eli toisin sanoen; joka kerta kun et halua roudata kassiasi mukaan altaalle, puntille jne. on sinun maksettava 2€. Tai jätettävä koko omaisuutesi pukuhuoneeseen - jota tosin kukaan ei tee. Lukkosysteemi on kyllä hiano - siitä lisää tuonnempana.
  • Arenaa kannattaa välttää klo 16-19. Tuolloin paikka on täyteen ammuttu. Tein em. erehdyksen eilen. En tee sitä toiste.

Just to mention a few...

Katsotaan nyt mitä muuta vielä tuleekaan eteen, mutta kaiken kaikkiaan urheilupuitteet täällä ovat LOISTAVAT! Näiden parin päivän urheiluiden jälkeen paikat ovat TIETYSTI jumissa, mutta tuttu innostus urheiluun on taas löytynyt! Ehkä täältä ei tulekaan läskillä vuorattu suolisäkki takaisin - vaan semi-kunnossa oleva Vilma?

Se jää nähtäväksi. Huomisen urheilu riippuu nyt hartioiden jumi-asteesta. Tällä hetkellä se on (asteikolla 1-10) n. 12. Ja viikonloppuna international societyn matkalle kohti Aran Islands:ia!! Siitä lisää tuonnempana!

Ainiin, se lukkosysteemi. No, suomalaiseen nilkka-avain-systeemiin tottuneena tämä irlantilainen teknologia on melko hiano. Tuota kahta oiroa vastaan saa tiskiltä rannekellon näköisen systeemin mukaansa, jolla helahoito toimii. Kaapeissa on lukkopesien paikalla vain valo, joka vilkkuu, jos kaappi on käytössä. Vapaat kaapit ovat auki, mutta tällä rannekellolla saa oven lukkoon ja auki. Kellotaulun paikalla on metallinen juttu - ilmeisesti joku magneetti, mikrosiru tms., joka olisi blondille kuitenkin liian monimutkainen ymmärtää. Kun tuon metallin pistää valoa vasten, kaappi lukittuu. Kui hianoo? Ja tuo "kello" kädessä voi sitten urheilla menemään aivan huoletta.

Oi näitä teknologian ihmeitä. ;) ;)

1 Comments:

At 20:54, Anonymous Anonymous said...

Uuh kun sydämeni on pakahtua blogiasi lukiessa: asuin noin pari vuotta irlannissa(ja nimenomaan limerickissä) ja kaikki nuo kuvaamasi vastoinkäymiset yms. saa vain huokailemaan: Tuo on niin irkkulaista..

T. Neito, joka sinisilmäisenä deittaili hetkisen I.R.A:laista, jonka huoneeseen tuli vedet katosta läpi,joka leikki humalassa hengellään pimeillä Limerickin kaduilla, työskenteli AuBarsissa...ja vietti irlannissa elämänsä villeimmät päivät

 

Post a Comment

<< Home