Sunday, August 28, 2005

Kommunikointiongelmia?

Vieraaseen kulttuuriin sukeltaminen lupaa lähes varmasti otsikossa mainittuja tilanteita. Kun niitä kuitenkin alkaa ilmaantua jo ennen kuin pudistelen kotimaan tomut jaloistani, on olo luvalla sanoen lähes hutera.

Tuossa viimeksi julkaisemassani listassa oli yhtenä kohtana ULn kiinnostus saapumistani kohtaan - tai siis, kuten kävi ilmi, sen puute. Otin nimittäin tuon listan luomisen jälkeen itseäni niskasta kiinni, ja thuduut ovatkin vähentyneet lupaavasti. Tähän tiedustelutoimeen tartuin ponnekkaasti sähköpostin välityksellä. UL:n vastikään uudistuneilta sivuilta löysin enniinnopeasti yhteystiedot Euroopan alueen International Education koordinaattorille, jolle kirjailin ystävällisen kyselykirjeen. Tässä kirjelmässä utelut painottuivat lähes täysin mahdollisiin tutoreihin sekä varattuun - JA MAKSETTUUN - majoituspaikkaan löytämiseen.

Vastaus tuli kiitettävän nopeasti - ei siis mitään ongelmaa tällä saralla. Sitävastoin koordinaattoritädin englannin (tai vilman?) ymmärtämisessä olisi toivomisen varaa:
Thank you for your e-mail. You were sent an information pack giving youdetails about this University and the dates for Orientation... jaadajaada, siellä ja silloin [jotka kaikki siis tiesin jo]

Tai no, hyviä infojahan tuossa oli, mutta omassa viestissäni olin vielä maininnut tuon info-paketin ja että olin sen kyllä saanut. Eli koska suurimmat huolenaiheeni koskivat lähinnä Limerickiin ja itse kampukselle saapumista - eikä niinkään sitä että ketään vastaan kaipaisin (tai odottaisin...) tms. -niin jotain varmuutta ja osviittaa siitä, etten joudu hortoilemaan suhteellisen laajalla kampus-alueella tunti-/päiväkausia, olisi kiva saada. Niinpä reippaana tyttönä yritin uudestaan: kiittelin täti koordinaattoria rivakasta vastauksesta ja yritin muotoilla kysymykset uuteen muotoon:
... what I'm most uncertain about is the practical stuff upon my actual arrival: will there be anyone meeting me anywhere? When I get to the campus area, where should I go first?

Aika yksiselitteistä, vai mitä sanotte?

Vastaus tuli tälläkin kertaa pikaisesti, mutta siinä todettiin vain, että ketään ei tule LENTOKENTÄLLE vastaan. [duh, kyllähän se nyt jo arvattiin...] Ja että reilu päivä jonka kampuksella ehdin viettää ennen orientaatiota kannattaisi käyttää lepäillen ja ympäristöön tutustuen.

On varmaan tarpeetonta mainita, etten enää vaivautunut kyselemään enempää. Sitävastoin ostin rinkan - jos tosiaan tulee sitten harhailtua pidemmältikin siellä kampuksella. ;)

Ja vaikka ei vielä olla Suomesta lähdettykään, niin täytyy myöntää, että kyllä meillä on täällä asiat aika h****tn hienosti järjestetty! (itse vaihtaritutorina viime syksynä useamman henkilön junalta/bussilta MIKKELISSÄ hakeneena...) No, seikkailumielellä - ja eihän se saari niin suuri ole, että pitkälle ehtisi eksyä... ;)

TJ 23 - vähiin se rupee käymään...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home