Sunday, September 11, 2005

Kahden tonnin katuoja

Olettamus 1.: Kun asiasta saa varmistuksen, sitä voi pitää varmana
Olettamus 2.: Kun asian on maksanut ja maksu on mennyt perille, sitä voi pitää varmana.

Totuus voi kuitenkin olla jotain hieman muuta. Ainakin näköjään Irlannissa. Tapahtui nimittäin torstaina 8.9. (= TJ 12):

Valmistautumien Boomin poikkitieteellisiin haalaribileisiin oli edennyt puolikkaan siiderin verran ja lähtökuopat oli lähes valmiit kun puhelin soi. Tuntematon numero, eli vastaan "asiallisesti" peläten myyntipuhetta. Toisesta päästä alkaa kuitenkin suoltumaan englantia jonka tuottaja esittäytyy ULn majoitustoimiston tädiksi.

"... I'm calling about your accommodation. There is a slight problem with it..."

Tuo ei kuulosta hyvältä korvassa...

"... Dromroe Village won't be available for next semester."

Jaha. Hyvä. Kahden tonnin katuoja kuulostaa hyvältä. Ei vaan, ei tässä sentään taivasalle jouduta, korvaava, hieman kuulemma halvempi majoitus on varattuna off-campus opiskelijakylästä, josta on vartin kävelymatka koululle. Illan onnistui vaan pilaamaan se, että olin tuosta Brookfield Hall Student Villagesta lukenut vähemmän mairittelevan vaihtoraportin(http://www.uta.fi/opiskelu/kv-asiat/tarinat/klk_2004_limerick_1.html). Tähän kiukkuun tuli sitten juotua hieman ehkä enemmän kuin oli alunperin tarkoitus...

Seuraavana päivänä piti heti aamusta ottaa netti käyttöön ja etsiä tietoa tuosta "pahamaineisesta" ghettomaisesta räkäläävästä johon siis tulisin asettumaan puolentoista viikon päästä. Samalla kaivoin esiin tuon vaihtoraportin näyttääkseni sitä Ollille - joka, sen nähtyään repesi nauruun: jutun kirjoittaja on Ollin edeltäjä-klubimestari, jonka haukut kuulemma kannattaa jättää omaan arvoonsa. Samaa toisti Brookfield Hallin nettisivut (www.brookfieldhall.com), joilta löytyi kuvia uudesta talokompleksista, siisteistä huoneista ja muutenkin asiallisen kuuloisesta asuinpaikasta. Ainoa asia, joka vielä jää harmittamaan, on se vartin kävely. Vaikka paikka näyttää siistiltä ja asuinkelpoiselta, ei se ole kampuksella. Ilmainen bussikuljetus tosin kulkee koko päivän, vuokra on halvempi ja tuon vartin jalkapatikan voi taivaltaa turvallista pyörätietä pitkin - mutta se ei silti ole kampuksella. Sitä kun on asennoitunut asumaan 500 metrin päässä yliopiston päärakennuksesta ja turvallisen kävelymatkan päässä urheilu- ja bilepaikoista, niin siirto kauemmas luvalla sanoen sapettaa.

Ilmeisesti ei kannata siis pitää MITÄÄN varmana. Kiinnostaa vaan nähdä minkä takia Dromroe Village is not available. Pystyin keksimään kolme potentiaalista selitystä:
  1. Koko kylä menee remonttiin. Hometta tai jotain.
  2. Asunto, johon minut oli tarkoitus majoittaa, on remontin tarpeessa. Ehkä siellä on asunut saksalaisia, jotka käyttivät lapinpolttotaktiikkaa kotiinlähdön yhteydessä ;). Tai ehkä hometta tai jotain.
  3. Joku paikallinen pikkujulkkis/rikaspaska ilmoitti että hänen lapsensa on majoitettava juuri sinne - vaikka mukula on juuri vasta edes vaivautunut ilmoittamaan tulostaan. Sitten asuntotoimistossa on mietitty että hmmmmm, heitetään tuo yksi typerä vaihtari jonnekin muualle.

Kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa on hyvin hyväksyttäviä. Mutta jos käy ilmi että tämä operaatio johtuu jostain byrokraattisesta pelleilystä tms. niin voitte olla varmoja että käyn aiheesta barrikadeille.

On kuitenkin parempi mennä paikan päälle itse ensin, ja maalata ne pirut sun muut vihulaiset vasta sitten niihin seiniin jos on aihetta. Sieltä käsin voi myös paremmin hoitaa tätä syntynyttä mahdollista asunto-ongelmaa, joten odotus jatkuu.

Enää 9 päivää - vielä ehtii tapahtua vaikka mitä!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home