Friday, October 21, 2005

Mä Karibialla? Mielelläni kyl, mut...

Oli pakko heti tarttua tilaisuuteen, kun kuulin riehuvani tuolla Karibialla (http://www.nhc.noaa.gov/refresh/graphics_at4+shtml/050646.shtml?5day?large). Ei ne pahalaiset vaan osaa kirjottaa tuota nimeä oikein... ;) ;)

Mutta, kun täällä blogissa pitäis tekemisistään kertoa, niin tässä tulee - lainaukset Hesarilta:

"Wilma näyttäisi säästävän Katrina- ja Rita -myrskyjen runtelemat Meksikonlahden öljyn- ja kaasuntuotantolaitokset. Floridan appelsiinilehdot ovat sen sijaan vaarassa."
Ihan kelasin vaan, et kai noi "bööna-siskot" on jo aihettunu riittävästi tuhoa - eli annetaan niiden nyt jälleenrakentaa. Mut noi appelsiinit... annetaan Välimerellekin taas joku sauma ;)

"Torstaina Wilman luokitusta alennettiin voimakkaimmasta 5:stä 4:ään. Sen voimakkuus voi kuitenkin vielä muuttua moneen otteeseen suuntaan tai toiseen. Aiemmin tällä viikolla Wilma surmasi kymmenen ihmistä Haitissa."
Höh. Ne rupes aliarvioimaan, ni... prkl.

Okka, mut hupi sinänsä. Eli ei hätää, täällä ollaan, Limerickissä - ja tylsää on (appaRENTLY). Tänään illalla ohjelmassa näyttäisi olevan Irish Party, mutta meidän posse varmaan säästää voimia huomiseen, kun pistetään tuolla Igorin, Julian, Steffin ja Chloen kämpällä bilekekkerikemuja pystyyn. Ihan muuten vaan - tai ehkä Ollille tervetuliaisiks? Sen näkee sitten. Käydään kuitenkin illalla kattomassa irkkukemut - ettei mene maine.

Eilen illalla käytiin leffassa, meillä kun on tollasia 2-1n hinnalla kortteja (bäst före 27.10.). Leffaksi valikoitui Igorin kanssa uusin Wallace & Gromit - ja oli kyllä erinomaisen onnistunut pätkä!!! Leffameininki on muutenkin aika todella hienoa täällä: kaikki leffat kustantaa 6,50€ opiskelijalta, ja - kuten moni varmasti osaa laskea - tuon kortin kanssa köyhdyttiin se 3,25€. Eli pystyy kyllä opiskelijakin nauttimaan ison kankaan iloista täällä. Etukäteen olisin arvioinut leffa-tilojen olevan täällä huonompia kun perus Finnkino-mestoissa, mutta tuollaisella arviolla olisin osunut harhaan. Pahasti. Tuo meidän "kotiteatteri", eli Castletroyn Stormcinema (www.stormcinemas.ie) on TODELLA luksus-paikka. Penkit ovat aivan mahtavan pehmeät ja mukavat - ja selkänoja joustaa miellyttävästi mukavaan katseluasentoon. Jos nyt jostain pitää natista, niin popcornin suolasta. Oli nimittäin verenpaineenkohottavan suolaista! Ja sitä lisäsi se, että saksalaiset kaipailivat ääneen MAKEAA popparia?! Go figure?

Joka tapauksessa - ensimmäinen kouluprojekti loppusilausta vaille valmis, viikonlopuksi ei sen suurempia suunnitelmia - mitä nyt Olli tulee huomenna. Tiistaina pitää hakea auto Shannonista, ja keskiviikkona startataan koulun jälkeen kohti pohjoista. Tuo road trip etenee siis SUUNNITELMIEN MUKAAN seuraavasti (yöpymispaikat mustemmalla): Limerick - Cliffs of Moher - Galway - Connemara - Sligo - Donegal county (rannikkoo, nummee...) - Letterkenny - Londonderry - Ballintoy - Giants Causeway - rannikkoo, mitä löytyykään - Belfast (2 yötä) - Limerick. Tolla matkalla siis voi hermo kiristyä ja vääränpuolenliikenne tulla tutuksi - koska SATTUNEESTA SYYSTÄ allekirjoittanut ajaa koko matkan. Noilla pätkillä ei kuitenkaan päiväajoksi tule kun sellaista 150 km - joka kyllä saattaa näillä teillä olla ihan riittävästi. Myöskin ajoreitit on melko vapaavalintaisia, eli katsotaan nyt minne eksytään. Kunhan öiksi pääsisi varattuihin majoituksiin...

Nyt kuitenkin viikonlopun viettoon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home